Влада vs. ЗМІ

У понеділок, 29 листопада 2010 р., о 18:00 відбудеться чергове засідання Чернівецького прес-клубу. Тема зустрічі: «Влада vs. ЗМІ». Розмовлятимемо про журналістику та її взаємодію з владними структурами, співпрацю та боротьбу між владою і медіа. До участі запрошуються журналісти та дописувачі блогової мережі ВКурсі.ком. Зустріч відбудеться в неформальній атмосфері у стінах кав'ярні «Literatur Café» на 2 поверсі культурно-мистецького центру «Українська книга» (Центральна площа, 10).
 

12 коментарів

Ірина Мороз
хм… Мало би бути цікаво)) Хотілося б туди потрапити))
Святослав Вишинський
Приходьте — спільнота зазвичай тісно пов'язана спілкуванням на ВКурсі.ком.
Лілія Шутяк
Скільки можна говорити про владу і ЗМІ?????? Невже нема інших тем???
Святослав Вишинський
Є інформаційні прецеденти — напад на журналіста в Москві, заява Леонида Парфенова, обговорення цієї проблеми на останній зустрічі з Отаром Довженком у Чернівцях на прикладі західноукраїнської преси. Тема влади і ЗМІ підіймалась тільки один раз — і у відмінному контексті.
Євген Славянов
У Росії хочуть прийняти закон про підсилення покарання за насилля над журналістами. — www.youtube.com/watch?v=UdyW3aLpYeI&feature=related
Лілія Шутяк
Тему влади і ЗМІ ми обговорювали як мінімум на чотирьох нещодавніх зібраннях (4 жовтня — «Колаборація», 18 жовтня — «Преса і революція»; 3 листопада — «Незалежність /від/ ЗМІ»; 8 листопада — «Ситуація ПОСТ-вибору»).
Але свіжі інформаційні прецеденти справді були… тому має бути цікаво)
А щодо зустрічі із Отаром Довженко, то (може хто знає?!) цікаво, чому не було розголосу в ЗМІ про організацію цієї зустрічі. Знаю як мінімум 5 людей, які б з радістю прийшли з ним поспілкуватись. Про перебування Отара в Чернівцях постфактум дізналась на його сторінці у фейсбуці. А прийшла б обов'язково.
Святослав Вишинський
Суто владно-медійні відносини були темою зустрічі по колаборації, всі інші стосувались конкретних поточних та історичних подій. Утім, будь-яке обговорення політичної журналістики стосується проблеми влади і, власне, політики. Цього разу фокус — на репресіях.
Лілія Шутяк
От-от! Як на мене, було б цікавіше назвати цю зустріч, наприклад, «преса і реПРЕСії» чи шось в тому дусі. Щоб наголосити на основних питаннях) Але це лише моя суб'єктивна думка…
Святослав Вишинський
Як і можна було передбачувати, тема органічно розвинулась у ширше русло — завдяки участі гостя від видавництва «Піраміда» зі Львова.
Лілія Шутяк
Знала про відвідини Габора)
Володимир Карагяур
А мені подобається тема. Ми політозиване, занадто політизоване суспільство і такі ж саме теми.
Галина Єреміца
Охоронці Азарова зламали камеру 5-му каналу на Майдані 28 листопада 2010 року.Репресії щодо журналістів з боку влади останнім часом почастішали.Так що, як на мене, тема дуже актуальна.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте