Засідання прес-клубу ВКурсі.ком. Сутінки мерів: що далі?

Прошу у всіх вибачення за пізній анонс. Було і важко і, водночас, легко визначатися з темою. Здається, Чернівці зіткнулися зі змінами, яким не радіє навіть «Фронт Змін»… А Ви — готові висловити свої думки щодо подолання вето міського голови?
 
Давайте зберемося в понеділок о 18.30 в «Literatur Caf?» і обговоремо ситуацію, що сталася після сесії міської ради, 10 лютого 2011 року.
 
Адже ця справа стосується кожного з нас? Чи ні?

20 коментарів

Володимир Карагяур
Андрію, чудова тема, але також було б чудово обговорити події і світові, тобто те, що відбувається у Єгипті. Крім того стосовно подій у Єгипті у мене є цікава тема для дискусії історично-політологічної стосовно значення деякої частини суспільства у подіях коли затронуті національні інтереси країни.
Дуже сподобалась назва «Сутінки мерів», оригінально!
А ще, зважаючи на день, можна обговорити значення кохання у політиці. Крім того маючи на увазі сьогоднішню новину стосовно першої леді країни.
Галина Єреміца
Звичайно.Зараз це тема №1 в Чернівцях. Я була на сесії і можу багато розповісти з цього приводу.
Андрій Круглашов
до Володі: Я за, проте зі збереженням пріорітетності тем. Згідно з принципами Глокалізації треба думати глобально, а діяти локально. Логічно, що наш виплив на події в Єгипті прямує до нуля, тоді як в своєму місці ми, як не як, референтна група і не можемо не відреагувати.

до Галі: От гарно! А мені ще дуже бракує фахового юридичного коментаря…
Галина Єреміца
Можна запросити когось з експертів — Руснака, Буркута. Анатолія Круглашова хотілося б також бачити.
Святослав Вишинський
Гостем прес-клубу цього разу був мер Чернівців Микола Федорук. Очікуємо завтра на ВКурсі.ком більш детальний матеріал з фото-звітом від Галини Єреміци, а також серію відео прямої мови на Інтернет-каналі ВТемі.ком.
Святослав Вишинський
«Я — не долар, щоб всім подобатись». Пряма мова чернівецького міського голови Миколи Федорука на засіданні Чернівецького прес-клубу «Сутінки мерів: що далі?» в кав'ярні «Literatur Cafe» 14 лютого 2011 р. Ексклюзивний відео-матеріал ВТемі.ком:

Я вважаю себе найбагатшою людиною в Чернівцях. Сповідь мера
Ігор Гамаль
Які взагалі враження від спілкування з Федоруком?
Святослав Вишинський
Мер налаштований на продовження боротьби за збереження власних повноважень. Чи спіткає Миколу Федорука доля Леоніда Черновецького та Юрия Лужкова — наразі неясно, позаяк судовий розгляд може бути «самым гуманным». Утім, успіхи Партії регіонів на Західній Україні традиційно не такі певні, як в інших областях, хоча під керівництвом Михайла Папієва нова влада поки що демонструє вищий пілотаж.
Маріанна Антонюк
як на мене, «вищий пілотаж» — це коли все робиться настільки тонко, що люди і не підозрюють, що ними маніпулюють чи їх до чогось змушують. Коли їх заманюють у пастку, і ця пастка видається благом. А коли йдуть танками (чи, як казала лідерка опозиції, «асфальтоукладочними катками») — це не вищий пілотаж. Це демонстрування власного нахабства і безкарності. Для «вищого пілотажу» важливий не лише результат, а й віртуозність у його досягненні.
Святослав Вишинський
Дипломатія і політика не завжди строго тотожні одне одному. В даному випадку важливішим для нової влади є конкретний результат, а не обличчя, з яким він досягається. Слід визнати, що успішна експансія окремо взятої політичної партії в Чернівцях усупереч усталеному розкладу сил і симпатіям електорату в такий короткий термін є звершенням не малого калібру. До того ж — руками номінальної опозиції переважно.
Святослав Вишинський
«Якщо буде продовжуватись тиск і нав'язування правил гри чернівецькій громаді, призначатися якісь „смотрящие“ і все інше, протестні настрої будуть тільки збільшуватись і це все нічим хорошим для ляльководів не закінчиться». Пряма мова керівника фракції «Фронту змін» у Чернівецькій міській раді Олексія Каспрука на засіданні Чернівецького прес-клубу «Сутінки мерів: що далі?» в кав'ярні «Literatur Cafe» 14 лютого 2011 р.:

Депутатам робили попередження. Коментар Олексія Каспрука
Галина Єреміца
Як на мене, він зараз потребує підтримки, хоча старається цього не показувати. Просто як людина — дуже цікавий і звичайний.
Святослав Вишинський
«Те, що голосували так — це вибір „Свободи“. Ще коли був закордоном, я вже знав як Ваша фракція буде голосувати, ще до опитування». Полеміка чернівецького міського голови Миколи Федорука з керівником виконавчого апарату Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олегом Дяконюком на засіданні Прес-клубу ВКурсі.ком «Сутінки мерів: що далі?» в кав'ярні «Literatur Cafe» 14 лютого 2011 р. Коментар політолога Андрія Круглашова. Ексклюзивний відео-матеріал ВТемі.ком:

Я — полковник і пишаюсь цим. Полеміка з Миколою Федоруком
Альберт Комарі
От так завжди! Ходиш на прес-клуб, не пропускаєш майже жодного засідання, а саме цікаве й гостре із-за хвороби таки пропустив… :((
От що таке «невезуха»!
Дарина Саїнчук
Я також це пропустила через хворобу. Дуже жаль((( Хотілось побачити які методи PR використовує пан мер.
Галина Єреміца
Пропоную на майбутнє запрошувати до нас на прес-клуб губернатора Михайла Папієва, голову обласної ради, депутатів міської, обласної та районних в місті рад, начальників управлінь міськоїради та обласної адміністрації, експертів. Я думаю, що нам буде про що у них запитати. А ви як думаєте, вкурсівці?
Андрій Круглашов
Галинко! Гарна ідея, проте потрібні інфоприводи. Я думаю, що Губернатора можна було б запросити, він, здається, схильний до сучасних форм взаємодії.
А в цей понеділок пропоную обговорити інтернет-активізм, революції Твіттера та Фейсбука. Я маю чимало цікавої інформації з lviv Social Media Camp
Галина Єреміца
Прекрасна тема нтернет-активізм — обговоримо. Але мене, як і багатьох інших, наразі цікавить відповідь губернатора щодо ситуації в міській раді. Хоча позиція губернатора з будь-якого проблемного питання завжди є інфоприводом. Перше питання до Папієва — де гречка?
Альберт Комарі
Можна додати: де борошно? Де поділися надбавки до зарплат праціників бюджетної сфери?
Альберт Комарі
Я — за це! У мене є кілька важливих питань до цих кадрів!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте