Журналістам досвідченим та майбутнім, штатним та фрілансерам

ПРЕС-АНОНС Шановні журналісти — майбутні та досвідчені, штатні та фрілансери! Незалежна медіа-профспілка України (http://nmpu.org.ua/) та Чернівецький прес-клуб реформ запрошує вас на СЕМІНАР «Безпека роботи та юридичний захист журналістів. Профспілкові осередки як дієвий інструмент захисту прав журналістів». Семінар пройде у п'ятницю 26квітня за адресою: м. Чернівці, вул. ВАТУТІНА, 11 (праворуч ОДА). Час роботи: з 9-30 до 17-00. Просимо поширити цю інформацію серед усіх, хто вважає себе журналістом.

На семінарі
Ознайомлять журналістів з результатами моніторингу порушень прав журналістів в Україні;
Відкриють особливості та тенденції порушення прав журналістів у 2009-2012 роках;
Нададуть журналістам практичні поради щодо захисту своїх прав;
Покажуть на позитивних прикладах з досвіду юридичного бюро НМПУ очевидну користь від співпраці журналістів з юристами по захисту своїх прав;
Пропагуватимуть профспілковий рух в журналістському середовищі, додаючи практичні поради зі створення та легалізації профспілкових осередків в ЗМІ, організації осередків для фрілансерів.

В Програмі семінару:
Результати моніторингу порушень прав журналістів в Україні; Права журналіста в новому кримінально-процесуальному кодексі; Захист джерел інформації. Обшук, виїмка, процесуальні права журналіста. Оскарження незаконних дій слідчого, прокурора. Перешкоджання журналістській діяльності: напади на журналістів; поводження в екстремальних ситуаціях; методи з правового захисту. Дії журналіста під час розслідування злочинів, пов'язаних з перешкоджанням журналістській діяльності. Безпека журналістів під час масових акцій. Форми захисту під час незаконного затримання чи арешту. Роль профспілок у захисті прав журналістів; практичні поради зі створення та легалізації профспілкових осередків в ЗМІ, організація осередків для фрілансерів. Відповіді на запитання.

Доповідачі:
Юрій Луканов, Олександр Тарасов, Юка Гаврилова.

Контактна особа — Володимир Антонюк (050)952 91 99 meta2008@ukr.net в Києві — Юка Гаврилова yukagavrylova@gmail.com.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте