Блоги та соціальні мережі

У суботу, 20 квітня 2013 р. об 11:00 у приміщенні Товариства «Український Народний Дім в Чернівцях» (м. Чернівці, вул. Ломоносова, 2) відбудеться семінар «Основи громадської журналістики». До участі запрошуються студенти вищих навчальних закладів м. Чернівці, представники громадських організацій. Найкращі учасники семінару пройдуть навчання на наступних семінарах (1 раз на місяць) і за результатами виконаних завдань матимуть змогу поділитись досвідом з однолітками у АР Крим (у серпні 2013 р.). Захід відбудеться в рамках проекту “Ефективні публічні комунікації українських неурядових організацій через засоби громадської журналістики”, за сприяння Національного фонду підтримки демократії США. Детальна інформація за тел. — 050-909-13-45 (Євгенія Олійник).

У рамках заходу виступлять:

Святослав Вишинський, Блогова мережа «ВКурсі»,
«Блоги та соціальні мережі»

Марина Скінтей, Телеканал «Буковина»

16 коментарів

Олег Герман
«за сприяння Національного фонду підтримки демократії США» — Я все правильно прочитав? О_0
Святослав Вишинський
Так. США перейняті впливом на громадську активність через контрольовані ними ж платформи. Про що також ітиметься.
Олег Герман
О, так, американці справжні професіонали у сфері впливу на громадську активність (це чудово ілюструє, наприклад, ситуація в Іраку) та й взагалі так вже повелося, що кожна українська ідея хоче їсти, байдуже за чиї гроші, чи то російські рублі, чи то американські долари…
Святослав Вишинський
Наскільки мені відомо, в рамках цього проекту йдеться про механізми, а не ідеї. Можливо, я недостатньо поінформований.
Олег Тудан
А Национальный Фонд поддержки демократии не сделает ремонт в Народном доме? Было бы неплохо.
Антон Шкуро
Виявляється хтось переймається питаннями Національного Фонду, ремонтами, Іраком…
Доповідь була цікавою, доступною потрібною і зрозумілою.
Светлана Исаченко
Пане Вишинський! А що таке громадська журналістика? Ну, громадські туалети — зрозуміло: це коли для всіх охочих в будь-який момент. Зрозуміло також, що таке, приміром, громадське телебачення. А от громадська журналістика — щось дивне і химерне. Чим вона відрізняється від просто журналістики? Наперед вдячна за відповідь!
Святослав Вишинський
Не наполягаю на такій назві і не вважаю її принциповою. Лекцію на цю тему читав Ігор Баб'юк, мій же виступ стосувався блогів та їхньої взаємодії із соціальними мережами. Якщо комусь зручно називати це «громадянською журналістикою» — не бачу жодних проблем. Зрештою, як інакше називати це явище — якщо йдеться про соціально значимі публікації, подані в обхід традиційних ЗМІ і традиційних стандартів?
Светлана Исаченко
Пане філософе, Вам не принципова назва?! Ви не бачите нічого страшного в розбіжності термінів? Чим же тоді вимірювати цілісність світу, як знати, що ми говоримо з Вами про одне й те саме? Ви не читали Конфуція, пане Вишинський, навіть в оригіналі, провідна філософська думка, схоже, пройшла повз Вашу освіту, а швидше — повз Вашу здатність її збагнути. Пан претендує на роль гуру нашої молоді? Втім, розумію: саме в такій ситуації пан Вишинський може навішувати собі на груди які завгодно звання — філософа, окультиста, видатного медійника — яка різниця, як називати, якщо суть з того не змінюється, чи не так? Головне — прикрити термінами порожнечу, надути щоки, розпустити хвіст. То у Вас з Баб«юком, кажете, нетрадиційні стандарти? А що це таке? А що для Вас традиційні? А що традиційні — взагалі, з об»єктивної реальності, а не з Ваших з Баб«юком суб»єктивних міркувань? А чиї міркування вважати тоді об"єктивними? Проте, нам доведеться спочатку визначитись з термінами. З того й почнемо незабаром.
Олег Грищук
У Вас весняне загострення? Таке буває…
Михайло Шморгун
Не думаю, що варто переходити на особистості. Це не гарно.
Святослав Вишинський
Ми ніколи не говоримо про одне і те саме, і узгодження термінів є всього лиш черговою ілюзією наближення. Особливо у сфері спекулятивної думки. Вся історія філософії і не що інше, як переосмислення і перетрактування понять — слова залишаються, смисли змінюються. Я взагалі не вважаю Конфуція «філософом» у строгому сенсі, так як поняття philosophia є суто европейським, і його екстраполювання на інші традиції веде до того, що Ви називаєте «розбіжністю термінів». Пан Вишинський ні на що не претендує — його запросили виступити на задану тему. Всі коментарі про формулювання серії семінарів можете спрямувати до Ігоря Баб'юка, це питання відноситься до його компетенції.

P.S. Говорячи про «порожнечу», Ви говорите як справжній метафізик. І тому маєте рацію.
Михайло Шморгун
Думаю Світлана Ісаченко попала саме в точку.Займатися такими речами, як філософія дуже небезпечно в чернівцях… Бути розумним — значить робити виклик всім. Бо більшість думає про бабло, як хапнути, кого обманути…
Такі як Вишинський нікому не потрібні. Розумних бояться і зневажають. Щоб адаптуватися в суспільстві треба прикидатись реальним придурком. У багатьох це виходить класно. У Вишинського це не виходить…
Олег Тудан
Быть умным — бросать вызов самому себе, Михаил. Умные более эгоцентричны, так как понимают, что суть Вселенной — внутри.

Ну, по крайней мере, манифестоционисты.

И такие, как Вышинский, преследуя, на самом деле, сугубо личную и искреннюю цель того, что Люди с востока называют «просветлением», поднимают за собой абсолютно ненужную, глупую и необязательную волну «мыслящих», «сознательных» и «сомневающихся», которые выхватывают из сентенций ведущего (не Вождя) знакомые и значимые точки опоры, строят на них свои личностные (и оттого мелкие) идеологии.
Олег Тудан
поправьте манифестационизм, пжлст
Михайло Шморгун
Думаю Ви праві Олег.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте